L’equip és el millor punt de recolzament.

La suma de noves tecnologies, creació, experiència i emprenedoria ens ha portat a lleure.net: una eina que serveix per organitzar tot tipus d’activitats de lleure amb la seguretat de que tots els camps estaran contractats d’acord a les normatives vigents i sempre amb la seguretat de quadrar els pressupostos i amb la fi de potenciar la participació i el gaudi dels infants.

Dues bessones pujades a un monopatí

La creativitat requereix tenir el valor de desprendre’s de les certeses

Erich Fromm

Som un equip experimentat de quatre directors de lleure: en Xavi, en Nil, en Manel i en Carles. En els últims anys, el món del lleure sembla que finalment comença a regularitzar-se i això̀ és una bona noticia.

Quantes vegades hem vist un incompliment greu en una activitat de lleure? Quantes vegades hem vist gent que no és del sector fent de “director/a”?

Al món del lleure ens hem de desprendre de falses certeses, de falsos mites com que no és necessària formació́ i assessorament de professionals per crear i gestionar activitats de lleure. Al llarg de la nostra formació́ n’hem vist de tots colors, des de casals improvisats per administracions locals, passant per incompliments greus de seguretat i protocols, fins presenciar activitats sense cap mena de sentit, mecanitzades i sense tenir en compte l’entorn sociocultural.

És per això̀ que neix Lleure.net. Les idees sorgeixen, sovint, per cobrir una necessitat que demana la societat i la nostra plataforma es gesta per donar resposta i assessorament a totes aquelles iniciatives enfocades en el lleure; no obstant, la nostra manera de fer sempre serà̀ en base a la legalitat, als protocols vigents i a la connexió́ entorn-activitat.

Som conscients que sense innovació́ les coses s’estanquen. És per aquest motiu que volem ser pioners en el mon del lleure introduint una eina tecnològica que ajudi a administracions, associacions, empreses privades… a organitzar els seus projectes en el lleure, siguin del tipus que siguin. És clar que no només oferim les noves tecnologies, ja que el lleure es caracteritza pel factor humà̀, i és aquí́ on entrem nosaltres per tal de donar un assessorament directa i personalitzat.

Les activitats de lleure tenen un pes molt important en el desenvolupament integral dels joves ( a nivell educatiu, pedagògic, emocional…) i una mala gestió́ del lleure, una mala planificació́ en què no es tinguin en compte els protagonistes principals de les activitats: nens i nenes, tindrà̀ una repercussió́ negativa en la seva experiència.

Lleure.net t’ajuda en tot el procés d’elaboració d’una activitat de lleure, d’inici a fi. T’ofereix la possibilitat de preparar, organitzar, gestionar, coordinar, planificar, programar activitats amb sentit fent una investigació prèvia de l’entorn… tot això̀ amb una doble garantia: la nostra experiència i les noves tecnologies que hem creat per agilitzar certs processos i fer mes fàcil la tasca de l’equip de lleure i organitzadors.

Aquelles persones com nosaltres que duem molts anys en aquest món sabem que no és fàcil iniciar una activitat de lleure amb totes les garanties que es demanen avui dia. És per aquesta raó́ que l’equip de Lleure.net vol marcar un abans i un després en la gestió́ de les activitats i apostar per la professionalitat, l’experiència i les TIC per seguir sumant en un món tan ric i important com és el lleure.

Manel Planas i Pont

Nascut a Sabadell (07/05/1965), casat i pare d’un fill.

Màster en Direcció i Organització d’esdeveniments i activitats esportives.

Diplomat en Fisioteràpia de l’Esport, ha realitzat cursos de quiromassatge, quiropràctic i quiromassatge esportiu.

Té el títol de Director i Monitor d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, de Vetllador escolar (monitor especialitzat en infants amb necessitats educatives especials), i de Joc i Esport en edat escolar.

Ha fet cursos d’atenció a la diversitat: Autisme, Altes Capacitats; Intervenció educativa, Bullying: Prevenció, detecció i actuació, Ciberbullying: Intervenció socieducativa; Contenció física i emocional: maneig de crisi d’agressivitat; Noves addiccions en adolescents i de Mediador juvenil.
Curs de Màrqueting digital per a activitats de lleure, educació i cultura, de Competències per a un teletreball efectiu, de Tecnologies aplicades a projectes educatius i socioculturals.

Inscrit al registre oficial de professionals de l’esport de Catalunya (ROPEC) com a socorrista aquàtic, tècnic d’esport de base i monitor d’activitats poliesportives. Curs de suport a l’atenció immediata amb SVB i DEA.

És àrbitre nacional d’esquaix, soci del FC Barcelona, d’Òmnium Cultural i Voluntari de Protecció Civil del Port de la Selva.

Xavi Giró Fernandez

Nascut a Sant Feliu de Guíxols (3/5/1969) i pare de tres fills.

És tècnic superior d’esports, entrenador nacional de futbol i director de lleure.

Treballa a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols des de fa més de 25 anys, en l’actualitat com a cap de l’àrea d’Esports i Joventut. Ha realitzat estudis de psicologia a la UOC.

És professor de l’Escola l’Empordà des de gener de 1999. Es va iniciar impartint les assignatures El joc en les activitats de lleure i El joc esportiu dins del món del lleure. Actualment ho fa amb Tècniques grupals en el desenvolupament d’activitats de lleure infantil i Tècniques pedagògiques del joc, en els cursos de monitors.

És el tutor del treball monogràfic de l’espai d’aprenentatge i disseny de les fases dels projectes en les intervencions en el lleure infantil i juvenil, en els cursos de directors.

Creador i tutor del curs d’adaptació dels jocs a les normatives de seguretat a la Covid-19, en les activitats d’educació en el lleure.

Nil Roig Vidal

Nascut a Figueres (29/12/1997).

Graduat en Química a la Universitat de Girona, actualment és estudiant de màster i col·laborador a la Unitat de Recerca Metalls de Transició en Síntesi Orgànica (METSO), que aplega diversos investigadors del Departament de Química de la Universitat de Girona. Aquesta unitat forma part de l’Institut de Química Computacional i de Catàlisi (IQCC) de la UdG.

Treballa de coordinador i monitor de lleure de campaments, casals i camps de treball. Recentment ha realitzat el curs de director de lleure per ampliar la seva formació. Forma part de la Colla Castellera Xoriguers de la UdG.

Carles Buixó Talavera

Nascut a Figueres (21/5/1985).

Va estudiar Magisteri i actualment està posat amb Història de l’Art. Des de petit ha tingut fal·lera amb el món artístic i amb tot allò que té a veure amb l’acte creatiu, és a dir, un tocat per la tramuntana!

Es considera un fanàtic del lleure pels beneficis que aporta en el desenvolupament de les persones. Té la seva empresa de formació i idiomes, i és el fundador i cap de redacció d’una revista literària.

A vegades va atabalat, però si li proposeu, sempre tindrà un moment per a una bona conversa o una partida de tennis taula.